Vecka 21

Hej!

I dag har vi haft besök av Saargit igen som berättat om bibeläventyret, nya testamentet. Eleverna var jätteduktiga.

Jag har ändrat upplägg i engelskan. På tisdagar går vi tillsammans genom glosorden och texten. Vi startar tillsammans upp vad som ska göras i workbook. Till fredag ska de skriva 8 meningar om valfria glosord samt kunna alla ords betydelse och hur de stavas. Jag brukar variera läxförhören mellan skriftligt, muntligt och spel/lek. Detta för att eleverna ska träna på olika redovisningsformer. Under elevens val på onsdagar får de möjlighet att arbeta med workbook. Om det blir tid över tittar vi på Desperados eller spelar en engelsk Kahoot.

Jag skrev ett inlägg om brukarenkäten men det stämmer inte. Det som gäller är att enbart vårdnadshavare i år 3 och 5 ska göra enkäten.

Vi har i veckan haft problem med att elever fotat på skolan och lagt upp bilder på Snapchat. Prata gärna med era barn om vikten av att kunna gå till skolan och känna sig trygg i att inte exponeras av andra, att många känner sig kränkta av att inte få bestämma när de får vara med på bild samt att vissa inte FÅR vara med på bild. Mobiler ska lämnas in varje morgon men det är svårt att kontrollera att det är så.

Vi har också haft problem med systematisk sen närvaro på morgonen så på mellanstadiet har vi bestämt att ytterdörrarna öppnas 8.00 och klassrumsdörren stängs 8.10. De som inte kommit i tid får vänta tills vi har haft genomgång. Frånvaro skrivs in i Dexter och när man nått 60 min frånvaro får eleven arbeta in det efter skoltid på torsdagar. Detta för att de elever som är i tid inte längre ska få vänta 5-7 minuter varje morgon på att få instruktioner för att sätta igång. Föräldrar underrättas när eleven närmar sig 60 min.

Nästa vecka kommer vi att arbeta på hårt i teoretiska ämnen. På onsdag kommer bibeläventyret igen. Vi har börjat arbeta med samarbetsövningar och kommer att fortsätta med det nästa vecka. Fråga era barn om övningen ”pulsen”.

Jag önskar er en trevlig helg!

Angelica


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *